Känner du någon som vill delta i en studie om hållbara matvanor som främjar god hälsa och miljö?

Hjälp Katarina Bälter och hennes gäng att få fler deltagare till studien! Vi undrar om du har en vän eller familjemedlem som skulle vara intresserad av att delta? Vi söker deltagare mellan 20–55 år som är allätare (inte veganer eller vegetarianer) och bor eller jobbar i Västerås. Våra matvanor har stor betydelse för hur vi mår men produktionen av mat påverkar även den omgivande miljön och står för en stor del av den globala klimatpåverkan. Studien kommer därför att undersöka hur man kan äta för att både må bra och samtidigt bidra till en hållbar utveckling. Vi är glada att vi redan fått många deltagare från LifeGene till vår studie om hållbara matvanor men vi behöver några till!

Om du vet någon som skulle vara intresserad får du gärna be personen kontakta nutritionist Clara Onell på telefonnummer 0705 09 79 90 eller forskarassistent Tove Sjunnestrand på telefonnummer 021 10 15 44 så snart som möjligt. Det går även bra att skicka länken nedan till en vän eller familjemedlem, så att hon/han kan anmäla sig direkt: 

https://response.easyresearch.se/s.asp?WID=1113769&Pwd=44423342 

Forskningsprojektet är ett samarbete mellan forskare vid Mälardalens Högskola, Karolinska Institutet och Miljöforskningsinstitutet. Studien pågår under 8 veckor och omfattar 6 träffar på Mälardalens högskola i Västerås med start i början av oktober 2017. Varje träff beräknas ta ca 1,5 timme och vi kommer att servera lättare förtäring samt undervisningsmaterial och böcker som man får behålla.

Vid tre av träffarna får man även besvara frågor om sin livsstil, plus att mäta vikt och längd samt samlar in biologiska prover (inga nålstick). Om man vill kan man efter studiens slut få återkoppling på sina resultat t.ex. intag av näringsämnen och matvanor. Studien är godkänd av Etikprövningsnämnden, deltagandet är frivilligt och inte förenat med några risker eller obehag. Det kommer inte gå att spåra enskilda personer när vi sammanställer de slutgiltiga resultaten.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta forskningsassistent Tove Sjunnestrand vid Mälardalens högskola på telefon 073-6621376  eller e-post till  tove.sjunnestrand@mdh.se.

Observera att LifeGene inte kan svara på några frågor angående denna studie.

 

Med vänlig hälsning,

 

Katarina Bälter

Professor i folkhälsovetenskap

Avdelningen för folkhälsovetenskap

Mälardalens Högskola

Docent i medicinsk epidemiologi

Karolinska Institutet

Anmäl dig:

https://response.easyresearch.se/s.asp?WID=1113769&Pwd=44423342

 

Puff

Vill du veta mer?  Kontakta forskningsassistent Tove Sjunnestrand vid Mälardalens högskola på telefon 073-6621376  eller e-post till  tove.sjunnestrand@mdh.se.